>> Antoaneta Vasiliu <<

februarie 14, 2009

Alegerile Prezidentiale si … Europarlamentare

Filed under: Uncategorized — Antoaneta Vasiliu @ 7:59 pm

Anul acesta,mai precis in toamna,stim cu totii ca vor exista alegeri prezidentiale.Poate ca gresesc grabindu-ma sa abordez acest subiect  de o sensibilitate ridicata pentru unii. Pe de o parte e bine sa il abordam din timp pentru ca e un an electoral iar campania pare ca a inceput desi multi nu observa sau se fac ca nu observa asta.Unii ar spune ca nu exista zi in care persoanele politice sa nu fie in campanie electorala,ceea ce e adevarat pana la un anumit punct.Si zic asta pentru ca politica implica lupta pentru putere sau mentinerea ei,dupa caz.Este un lucru normal care nu trebuie blamat ci trebuie inteles si luat ca atare.Judecam politicienii ca sunt mereu in ring luptand,cei aflati in opozitie pentru influentarea,cucerirea puterii,prezentarea si explicarea unui program politic sau a unei doctrine alternative politicii guvernului ,iar cei de la guvernare incearca,logic si corect,mentinerea pozitiei.Nu vad nimic de blamat in aceasta ecuatie prezentata.Atunci de ce unii incearca sa induca in eroare populatia cu texte cum ca politicienii nu stiu altceva decat sa lupte pentru putere ceea ce in opinia lor nu e benefic pentru bunul mers al tarii si pentru modernizarea si dezvoltarea ei ? Cine e oare mai populist si adesea si demagog,politicianul sau presa?Nu judec presa…doar fac  aprecieri pe marginea atitudinii unor jurnalisti(fara sa generalizez) fata de lumea politica,dar trebuie sa recunosc ca sunt de partea ultimei categorii mentionate.

Apar unii pe la Tv si fac comparatii,vizand alegerile prezidentiale,intre Romania si America,spunand ca e foarte posibil ca un contracandidat al lui Traian Basescu,actual presedinte si posibil candidat la un nou mandat pentru inca 5 ani,sa fie o mare surpriza pentru toti precum Obama care dupa doar cativa ani dupa ce” a intrat” in politica a candidat si a fost placut si ales de populatie.

Asadar,e posibil ca la alegerile din toamna sa avem candidati redutabili si poate aparuti intempestiv pe scena politica.Nu trebuie sa procedam precum America doar pentru a face o asemarare intre tara noastra si America ci trebuie sa analizam si sa ne gandim daca dorim sau nu continuitatea proiectelor incepute de Traian Basescu si colaboratorii dansului si daca dorim o echipa unita in fruntea tarii . America,din acest punct de vedere nu poate si nu trebuie sa fie comparata cu Romania.

Dar pana la aceste alegeri trecem prin altele si anume alegerile Europarlamentare,la care am sa revin de indata ce vor fi pe ultima suta de metrii…

Desi acestea se deruleaza inaintea prezidentialelor eu am ales sa vorbesc despre ultimele nu pentru ca europarlamentarele cu ar fi importante dar am considerat de cuviinta sa amintesc de aceste alegeri din toamna din simplul motiv ca aud vorbinduse  pe la colturi tot mai des de Traian Basescu,posibila candidatura a acestuia si alte misterioase posibile candidaturi .–––––––––––––––––––––––––Important e sa iesim cu totii la vot atunci cand se vor organiza alegeri(pana se va da legea care obliga populatia sa voteze…)

Cateva date luate de pe internet:

” Parlamentul European si posturile publice de televiziune din blocul comunitar au inceput pregatirile pentru prezentarea alegerilor europene din 2009, incercand sa sporeasca interesul cetatenilor. Scrutinul din 2009 se va desfasura pe parcursul mai multor zile, in perioada 11-13 iunie, insa posturile publice de televiziune intentioneaza sa prezinte noaptea alegerilor din 13 iunie
intr-un mod cat mai interesant. „Exista cateva idei precise, insa tema generala este sa incercam sa facem Parlamentul European un centru al atentiei pentru noaptea alegerilor, ceea ce nu s-a intamplat data trecuta”, a declarat Peter Knowles din cadrul BBC. Aproximativ 378 de milioane de alegatori din 27 de state membre sunt asteptati la urne in cadrul scrutinului din 2009 pentru desemnarea a 785 de eurodeputati. In Romania, primele alegeri europene se vor desfasura la 13 mai, insa in 2009 trebuie organizate alte alegeri, la fel ca in toate tarile Uniunii. „

Reclame

2 comentarii »

  1. Pana la alegeri sa se voteze bugetul.L-au intarziat mai mult ca niciodata.Ei voteaza o tona de motorina de parlamentar,in loc sa voteze bugetul.De acest buget depind ministerele.Pana nu se voteaza bugetul,banii nu se duc spre firme,pe domeniile ministerelor respective.
    Ce asteapta ‘istetii’ astia?

    Comentariu de balbeck — februarie 19, 2009 @ 9:53 pm | Răspunde

  2. http://petruandrei.wordpress.com/
    asta e blogul de fapt,celalalt e mai mult ciorna.

    Comentariu de balbeck — februarie 19, 2009 @ 9:54 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: